Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: tumnokosa
Категория: Лични дневници
Прочетен: 175634
Постинги: 55
Коментари: 241
Гласове: 3840
Постинг
12.02.2008 19:45 - Доктор по спешност-20.00 лв.
Автор: tumnokosa Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1974 Коментари: 1 Гласове:
0



          Да те боли ухо е неприятна работа,а пък когато става въпрос  за дете и действието се развива неделя срещу понеделник,е още по-неприятно.

          Всъщност става дума за парадоксите в здравната ни система.

          Личният лекар ни прехвърля към здравния център с който има подписан договор за нощните смени.Дотук нищо лошо.Медицинският център ни прехвърля към следващият по веригата и така достатъчно време и телефони за да ти се скъсат нервите.В едно от големите медицински заведения не можаха да открият необходимият доктор,в другото изобщо нямаше такъв на дежурство.
В крайна сметка първи се класираме във районното ДКЦ. Там много любезно ни обясниха,че без направление от джипито не става нищо.
Това че, хлапето е с болки и припадна насред залата също не беше достатъчен аргумент,но ако желаем срещу 20.00 лв платен прием ще ни вземат веднага.
В такива ситуации,време за колебание няма.Питам се обаче,ако не бях подготвена финансово какво става.А тези които нямат финансовата възможност,а ако е нещо по-сериозно....Здравна осигуровка-що е то ,има ли почва тя у нас и какво е нейното предназначение....въпросчета само.

        Знам че, не сме първите,нито ще сме последните които се сблъскваме с подобни абсурдни ситуации.Коментара е повече излишен,дали ми харесва или не,дали става дума за дете,такъв е регламента на тъй наречената здравна каса.



Тагове:   доктор,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. furiika - То, кое ли ни е наред в държавата!
01.04.2008 07:45
Цялата ни система е извънземна!
цитирай
Търсене

Архив